דיון | חורים שחורים
5 posters
Space :: תחומי עניין :: אסטרונומיה
עמוד 1 מתוך 1
דיון | חורים שחורים
רציתי לפתוח דיון על חורים שחורים.
תשאלו שאלות שרציתם לדעת עליהן תשובות או דברים שמעניינים אתכם בנושא זה.
אתם תתחילו
תשאלו שאלות שרציתם לדעת עליהן תשובות או דברים שמעניינים אתכם בנושא זה.
אתם תתחילו
Re: דיון | חורים שחורים
זאת שאלה מאוד טובה-
דבר ראשון שאסביר קודם לכן הוא:
מסביב לחור השחור יש דבר הנקרא "דסקית ספיחה" אשר היא בעצם הנפח בו לחור השחור יש השפעה גרביטציונית (כוח משיכה) חזק הגורם לעצם להימשך אליו.
עכשיו אתחיל להסביר לגבי הכניסה לחור השחור:
כשעצם נכנס לדסקית הספיחה נוצר תרחיש מוזר ביותר- בגלל שכוח המשיכה של החור השחור עולה על מהירות האור, כשעצם נכנס לדסקית ספיחה, העצם רואה את המעבר בה בזמן מהיר מאוד. לעומת זאת אדם שיראה תהליך זה מהצד, הוא יראה את העצם מתקדם בדסקית הספיחה יותר ויותר לאט- מהסיבה שהזמן כמעט ועומד מלכת ונדמה שהעצם בחיים לא ייכנס לחור השחור, דבר שאינו בהכרח נכון.
ברגע שעצם נכנס לתוך החור השחור עצמו ישנן שתי תוצאות משני תהליכים:
1. אם עצם נכנס לחור שחור מסיבי וענקי הוא לא יקרע לגזרים אלא ימתח מאוד מפני שהמסה (שמשפיע על כוח הכבידה של החור השחור) מתפרסת על יותר נפח וכוח המשיכה שלו פחות חזק.
2. חור שחור קטן יותר- בגודל של כוכב ואפילו קטן יותר, העצם שייכנס לחור השחור יקרע לגזרים ברגעים ספורים.
דבר ראשון שאסביר קודם לכן הוא:
מסביב לחור השחור יש דבר הנקרא "דסקית ספיחה" אשר היא בעצם הנפח בו לחור השחור יש השפעה גרביטציונית (כוח משיכה) חזק הגורם לעצם להימשך אליו.
עכשיו אתחיל להסביר לגבי הכניסה לחור השחור:
כשעצם נכנס לדסקית הספיחה נוצר תרחיש מוזר ביותר- בגלל שכוח המשיכה של החור השחור עולה על מהירות האור, כשעצם נכנס לדסקית ספיחה, העצם רואה את המעבר בה בזמן מהיר מאוד. לעומת זאת אדם שיראה תהליך זה מהצד, הוא יראה את העצם מתקדם בדסקית הספיחה יותר ויותר לאט- מהסיבה שהזמן כמעט ועומד מלכת ונדמה שהעצם בחיים לא ייכנס לחור השחור, דבר שאינו בהכרח נכון.
ברגע שעצם נכנס לתוך החור השחור עצמו ישנן שתי תוצאות משני תהליכים:
1. אם עצם נכנס לחור שחור מסיבי וענקי הוא לא יקרע לגזרים אלא ימתח מאוד מפני שהמסה (שמשפיע על כוח הכבידה של החור השחור) מתפרסת על יותר נפח וכוח המשיכה שלו פחות חזק.
2. חור שחור קטן יותר- בגודל של כוכב ואפילו קטן יותר, העצם שייכנס לחור השחור יקרע לגזרים ברגעים ספורים.
לפי מה שאני זוכר כשנכנסים לחור שחור הזמן מואט כמעט עד לעצירה מוחלטת ....pooandpee כתב:אותי מעניין מה קורה כאשר נכנסים לחור שחור?
asaf כתב:לפי מה שאני זוכר כשנכנסים לחור שחור הזמן מואט כמעט עד לעצירה מוחלטת ....pooandpee כתב:אותי מעניין מה קורה כאשר נכנסים לחור שחור?
זה נורא בעייתי. כי כשאתה נמצא בתוך השאיבה הזמן רגיל אבל אם אתה לא ואתה רואה עצם נשאב זה נראה כאילו הזמן מעט עד לעצירה מוחלטת. זה המון עניין של התעוותות הזמן על ידי מסה גדולה (דבר כזה נקרא שקעים במרחב הזמן, כלומר שכל גרם שמיימי יוצר שקע בתוך מימד הזמן וככל שהמסה שלו גדולה יותר ככה השקע גדול יותר), זה ממש מסובך.
Loomen כתב:asaf כתב:לפי מה שאני זוכר כשנכנסים לחור שחור הזמן מואט כמעט עד לעצירה מוחלטת ....pooandpee כתב:אותי מעניין מה קורה כאשר נכנסים לחור שחור?
זה נורא בעייתי. כי כשאתה נמצא בתוך השאיבה הזמן רגיל אבל אם אתה לא ואתה רואה עצם נשאב זה נראה כאילו הזמן מעט עד לעצירה מוחלטת. זה המון עניין של התעוותות הזמן על ידי מסה גדולה (דבר כזה נקרא שקעים במרחב הזמן, כלומר שכל גרם שמיימי יוצר שקע בתוך מימד הזמן וככל שהמסה שלו גדולה יותר ככה השקע גדול יותר), זה ממש מסובך.
הסבירו לנו את זה ככה :
שכמו לפעמים שאתה נמצא במקום מסוים שזז במיהרות די גבוהה אז כשתצא משם השעון שלך לא יהיה מתואם עם השעונים האחרים ....
אמנם הוא הסביר את זה קצת בהגזמה כי זה יאחר (או יקדים) בכמה מאיות השניה ....
אני יודע בגלל זה כתבתי שהוא הגזים XDLoomen כתב:רק אם אתה טס במהירות הקרובה למהירות האור דבר כזה יקרה xD
זה היה רק כדי להסביר לנו את זה ומשום מה כולנו הבנו (למרות שזה לא קרה לאף אחד ) ...
אבל זה מזה נושא חופר ...
היה לי משעמם אז קראתי ספר מתחת לשולחן ...(אז כנראה שאני לא זכרתי את ההמשך ... )
asaf כתב:אני יודע בגלל זה כתבתי שהוא הגזים XDLoomen כתב:רק אם אתה טס במהירות הקרובה למהירות האור דבר כזה יקרה xD
זה היה רק כדי להסביר לנו את זה ומשום מה כולנו הבנו (למרות שזה לא קרה לאף אחד ) ...
אבל זה מזה נושא חופר ...
היה לי משעמם אז קראתי ספר מתחת לשולחן ...(אז כנראה שאני לא זכרתי את ההמשך ... )
חחח.. זה נושא מאוד מעמיק. שאם נכנסים לתאוריות מתפתחות אפשר להבין שאם מצליחים לבנות עצם בעל מסה מספיק גדולה ושאתה יכול לשרוד בכוחות משיכה לא נורמליים אפשר ליצור חור במימד הזמן ולעבור דרכו.
אם חללית נכנסת לחור שחור מהצד הדרומי של כדור הארץ זה אפשרי כשהיא תצא ממנו היא תגיע לצד הדרומי של כדור הארץ?
לא. כי היא תיקרע לגזרים עד לאטומים.
וזה יכול לקרות רק בתיאוריה- כי אם יהיה חור שחור בצד הדרומי של כדור הארץ כדור הארץ יבלע בתוכו -_-
וזה יכול לקרות רק בתיאוריה- כי אם יהיה חור שחור בצד הדרומי של כדור הארץ כדור הארץ יבלע בתוכו -_-
החור השחור הקרוב ביותר שהתגלה נמצא במרכז הגלקסיה שלנו, הוא לא פעיל, והוא במרחק של כ-70,000 שנות אור מאיתנו -_-
Similar topics
» דיון|חיים בכוכבים שונים
» דיון|בעוד 100 שנה
» תחרות הזמנות- דיון
» דיון- הדברים הקטנים האלו
» דיון | ההידרדרות של המולדת VS העליה
» דיון|בעוד 100 שנה
» תחרות הזמנות- דיון
» דיון- הדברים הקטנים האלו
» דיון | ההידרדרות של המולדת VS העליה
Space :: תחומי עניין :: אסטרונומיה
עמוד 1 מתוך 1