לתוך האפלה
4 posters
לתוך האפלה
כמו חולד,
מגששים באפלה.
ללא כוונה,
רצים לסכנה,
כצאן לטבח.
יש חיות רעות שם בחוץ,
וכשלא שמים לב,
פיצוץ.
מגששים באפלה.
ללא כוונה,
רצים לסכנה,
כצאן לטבח.
יש חיות רעות שם בחוץ,
וכשלא שמים לב,
פיצוץ.
Re: לתוך האפלה
Nice
אחלה של שיר אחי.
אני לא בטוח לגבי הלשון בשיר. כמו חולד מגששים באפלה. חולד=יחיד. או שאולי זה גם צורת רבים? משהו בכיוון של Fish אם אתה מבין אותי.
אני לא ממש הבנתי את המסר. הגלוי, כמובן - קל להבנה.
חולד(ים ;P ) רץ(ים) לסוף שלהם. עם כל שנייה מתקרבים למוות. די פזיזים לפי מה שהבנתי בשתי שורות אחרונות.
הנסתר, המסר... ובכן, נראה לי שזה הולך ככה:
"כמו חולד
מגששים באפלה"
-מייצג חוסר אונים מוחלט, חוסר מעש? חוסר הבנה?
החולד, בעצם - זה אתה. אם זה נכתב מהלב כמובן. המילה 'כמו' מסבירה את זה.
"ללא כוונה
רצים לסכנה
כצאן לטבח"
-שלושת השורות האלו דווקא די ברורות. אתה רץ לסוף שלך, בטעות - לפי מה שכתוב. ללא כוונה.
"יש חיות רעות שם בחוץ,
וכשלא שמים לב,
פיצוץ."
-בעצם, אולי, נקלעת לצרות עם מישהו? עם משהו? אתה בבעיה. היית יכול לצאת ממנה אם היית מתרכז, אבל לא הלך לך... איזה ביאוס.
אז? איך ההבנה שלי? D;
אחלה של שיר אחי.
אני לא בטוח לגבי הלשון בשיר. כמו חולד מגששים באפלה. חולד=יחיד. או שאולי זה גם צורת רבים? משהו בכיוון של Fish אם אתה מבין אותי.
אני לא ממש הבנתי את המסר. הגלוי, כמובן - קל להבנה.
חולד(ים ;P ) רץ(ים) לסוף שלהם. עם כל שנייה מתקרבים למוות. די פזיזים לפי מה שהבנתי בשתי שורות אחרונות.
הנסתר, המסר... ובכן, נראה לי שזה הולך ככה:
"כמו חולד
מגששים באפלה"
-מייצג חוסר אונים מוחלט, חוסר מעש? חוסר הבנה?
החולד, בעצם - זה אתה. אם זה נכתב מהלב כמובן. המילה 'כמו' מסבירה את זה.
"ללא כוונה
רצים לסכנה
כצאן לטבח"
-שלושת השורות האלו דווקא די ברורות. אתה רץ לסוף שלך, בטעות - לפי מה שכתוב. ללא כוונה.
"יש חיות רעות שם בחוץ,
וכשלא שמים לב,
פיצוץ."
-בעצם, אולי, נקלעת לצרות עם מישהו? עם משהו? אתה בבעיה. היית יכול לצאת ממנה אם היית מתרכז, אבל לא הלך לך... איזה ביאוס.
אז? איך ההבנה שלי? D;
תודה רבה פלקור על התגובה, אני אסביר לך את השיר:
החולד היא חיה עיוורת, שהחקלאים לא ממש אוהבים ולכן שמים לה רעל בצמחים שהחיה הזאת מנסה לאכול להם.
הם לא שמים לב לסכנה ולאט לאט נכחדים. והחולד זה דימוי לאי זהירות של אנשים היום מכל ה''אנשים הרעים'' בחוץ.
החולד היא חיה עיוורת, שהחקלאים לא ממש אוהבים ולכן שמים לה רעל בצמחים שהחיה הזאת מנסה לאכול להם.
הם לא שמים לב לסכנה ולאט לאט נכחדים. והחולד זה דימוי לאי זהירות של אנשים היום מכל ה''אנשים הרעים'' בחוץ.
ראיתי את השיר בפורום טרוויאן וגם ביקרתי אותו אז לא אחזור על ביקורתי שוב כי אני חושב שאין בכך צורך (אם מישהו חולק על דעתי שיכתוב).