רוצה לכתוב שיר? כנס לפה ותלמד!
5 posters
רוצה לכתוב שיר? כנס לפה ותלמד!
כדי לכתוב שיר תצטרך לשמור על כמה כללים בסיסיים. אני אתן אותם פה..
1. לשמור על מבנה קבוע שזה אומר : בתים בתים ושורות קצרות בלי זה זה לא שיר.
2. חריזה : אין שיר טוב בלי חריזה. אבל לא חריזה מאולצת אלא חריזה שמוסיםה יופי לשיר.
3. שפה גבוהה : דברו בשפה גבוה זה מייפה את השיר.
4.שגיאות כתיב: לא יודעים לכתוב בלי שגיאות תשתמשו במילון! שיר עם שגיאות הוא שיר לא מוצלח ולא יצליח בחיים!
5. כדי לכתוב שיר צריך שיהיה מסר או איזשהו נושא לשיר, לא לכתוב שיר כדי לקבל מוניטין בפורום. - קרדיט לשחר...
שיר שכתבתי לדוגמה "אהובה שלי" : https://space.forumhe.com/forum-f6/topic-t50.htm#196
אלו 5 העצות הכי חיוניות אם שכחתי משהו תעדכנו אותי בבקשה... וזה לא ארוך כי אין צורך... יום טוב (:
1. לשמור על מבנה קבוע שזה אומר : בתים בתים ושורות קצרות בלי זה זה לא שיר.
2. חריזה : אין שיר טוב בלי חריזה. אבל לא חריזה מאולצת אלא חריזה שמוסיםה יופי לשיר.
3. שפה גבוהה : דברו בשפה גבוה זה מייפה את השיר.
4.שגיאות כתיב: לא יודעים לכתוב בלי שגיאות תשתמשו במילון! שיר עם שגיאות הוא שיר לא מוצלח ולא יצליח בחיים!
5. כדי לכתוב שיר צריך שיהיה מסר או איזשהו נושא לשיר, לא לכתוב שיר כדי לקבל מוניטין בפורום. - קרדיט לשחר...
שיר שכתבתי לדוגמה "אהובה שלי" : https://space.forumhe.com/forum-f6/topic-t50.htm#196
אלו 5 העצות הכי חיוניות אם שכחתי משהו תעדכנו אותי בבקשה... וזה לא ארוך כי אין צורך... יום טוב (:
נערך לאחרונה על-ידי Metoraf בתאריך Mon Sep 27, 2010 8:56 pm, סך-הכל נערך 4 פעמים
Re: רוצה לכתוב שיר? כנס לפה ותלמד!
בקשר ל2- זה לא נכון, חרוזים זה רק תוספת קטנה ליופי של השיר. לפעמים זה רק עושה אותו גרוע יותר מאשר הופך אותו לטוב יותר.
snow כתב:בקשר ל2- זה לא נכון, חרוזים זה רק תוספת קטנה ליופי של השיר. לפעמים זה רק עושה אותו גרוע יותר מאשר הופך אותו לטוב יותר.
אתה מלך ! אני חייב לשנות משהו ...
5. כדי לכתוב שיר צריך שיהיה מסר או איזשהו נושא לשיר, לא לכתוב שיר כדי לקבל מוניטין בפורום.
האא???
טעית. בגדול. בכל סעיף וסעיף.
גם סעיף חמש - נכון חלקית. קח לדוגמה את אמינם - יש לו שירים שטותיים כמו With Out Me או The Real Slim Shady. הוא כתב אותם בשביל להצחיק. או שהוא סתם כתב את זה בגלל חוויה משעשעת שעבר. לכתוב שיר זה לא מחייב ללכתוב עם מסר.
בעצם?
שום סעיף ממה שאמרת לא מחייב לכתיבת שיר. בעיקר החריזה - ממתי חובה חריזה בשיר? שטויות.
שפה גבוהה. ממתי חייבים לכתוב איתה בשיר? הא? יש סגנון הנקרא ראפ - ולרוב לא משתמשים בו בשפה גבוהה. עקרונית - גם לא בשירי ראפ לא חייבים שפה גבוהה. על המקום אני יכול לשלוף לך שיר בשפה לא הכי גבוהה שיש - אולי משהו בסגנון של איך שאני מתבטא בפורום הזה - וזה יכול אפילו להיות שיר מוצלח.
מבנה. לדעתי זו טעות גדולה לומר את מה שאמרת בנושא המבנה. לכתוב שיר הכובל אותך למספר מילים בשורה? - שטויות. יכול להיות שהמסר שרצית להעביר לא יועבר אל הקוראים. זה עלול לגרום לכתוב באופן מאולץ למדי.
אז מה אני מציע? תלמד לכתוב שירים ואז תפרסם מדריכים.
גם סעיף חמש - נכון חלקית. קח לדוגמה את אמינם - יש לו שירים שטותיים כמו With Out Me או The Real Slim Shady. הוא כתב אותם בשביל להצחיק. או שהוא סתם כתב את זה בגלל חוויה משעשעת שעבר. לכתוב שיר זה לא מחייב ללכתוב עם מסר.
בעצם?
שום סעיף ממה שאמרת לא מחייב לכתיבת שיר. בעיקר החריזה - ממתי חובה חריזה בשיר? שטויות.
שפה גבוהה. ממתי חייבים לכתוב איתה בשיר? הא? יש סגנון הנקרא ראפ - ולרוב לא משתמשים בו בשפה גבוהה. עקרונית - גם לא בשירי ראפ לא חייבים שפה גבוהה. על המקום אני יכול לשלוף לך שיר בשפה לא הכי גבוהה שיש - אולי משהו בסגנון של איך שאני מתבטא בפורום הזה - וזה יכול אפילו להיות שיר מוצלח.
מבנה. לדעתי זו טעות גדולה לומר את מה שאמרת בנושא המבנה. לכתוב שיר הכובל אותך למספר מילים בשורה? - שטויות. יכול להיות שהמסר שרצית להעביר לא יועבר אל הקוראים. זה עלול לגרום לכתוב באופן מאולץ למדי.
Falkor כתב:האא???
בעצם?
מה אני מציע? סתום ת'פה הענק שלך...
תלמד אתה לכתוב שירים. אני מדבר על שירים הגיברית שירים עם תוכן שירים יפים לא על שירים מגעילים של ראפ ושל גויים.
שיר שכתוב לא בשפה גבוהה? בלי חריזה ? בלי מסר? כשמישהו כותב על חוויה שלו הוא לא רוצה להביר מסר? למה לא? הוא רוצה...
ברור שכן לכן הוא כותב את השיר!
בקיצור אל תגיב יותר אם אין לך דברים נכונים להגיד וגם הבתים.. לא שמעת על מבנה של שיר? חבל מאוד.
אמרתי שמה שכתבת לא מחייב. לא אמרתי שאסור לכתוב עם מה שכתבת. קרא מה שאמרתי טוב טוב.
חבל שאני נותן עצות לשיפור ומה שאני מקבל זה יריקה בפנים.
רק נתתי את דעתי ואתה ישר יוצא עליי. רושם לעצמי לדעת שאתה שווה לא יותר מילד בן שלוש. ממש תינוק.
ואני צריך ללמוד לכתוב שירים? אתה זה שהעתיק משלמה ארצי בית ראשון בשיר שלו. הוכחה לזה שאתה לא יודע לכתוב.
חבל שאני נותן עצות לשיפור ומה שאני מקבל זה יריקה בפנים.
רק נתתי את דעתי ואתה ישר יוצא עליי. רושם לעצמי לדעת שאתה שווה לא יותר מילד בן שלוש. ממש תינוק.
ואני צריך ללמוד לכתוב שירים? אתה זה שהעתיק משלמה ארצי בית ראשון בשיר שלו. הוכחה לזה שאתה לא יודע לכתוב.
Metoraf אני מציע לך להרגע.
Falkor בסך הכל אמר את דעתו, אתה התנפלת והורדת בלי שום צדק.
ההורדה בוטלה. אני מציע לכם להשתמש בחוכמה במערכת המוניטין ולא לתת מינוס רק בגלל שמישהו לא אהב את המדריך שלכם.
יום טוב,
snow.
Falkor בסך הכל אמר את דעתו, אתה התנפלת והורדת בלי שום צדק.
ההורדה בוטלה. אני מציע לכם להשתמש בחוכמה במערכת המוניטין ולא לתת מינוס רק בגלל שמישהו לא אהב את המדריך שלכם.
יום טוב,
snow.
לכותב המדריך, אתה מוזמן להציץ בערך "שירה מודרנית" בוויקיפדיה, ולראות שהחוקים שלך לא מחייבים.
ככה-
חוק מספר 1- יש אדם דגול שלמיטב ידיעתי לא מפרסם פה את שיריו. יש לו שירים של חמש שורות, בית אחד 3 שורות בית אחד 2 שורות... ואפילו קצרים יותר. מבנה ממש לא קובע. למעט סגנונות שלפני המאה ה20, ולפני הראפ- אולי.
חוק מספר 2- חריזה עזרה לזמרים שלא ידעו לכתוב, לזכור את השיר בימי הביניים.
זה מוסיף לאסטתיות, אבל אפשר להסתדר יופי בלי זה. לרוב חריזה רק הורסת, (למעט ראפ, רוק, מזרחית)
חוק מספר 3- זה יותר מקובל, אבל משתמשים בזה בעיקר בקינות, לא ממש נפוץ. יש שירים מעולים (לאו דווקא עם לכן) שהשפה הנמוכה שלהם מאוד מוסיפה.
חוק מספר 4- מסכים. ולא רק בנוגע לשיר, גם בכל קטע ספרותי/מידעי/טיעוני/פשוט כתיבה.
חוק מספר 5- לרוב השירים יוצאים ככה הרבה יותר מוצלחים, אבל אפשר לנסות לכתוב שיר למטרות רווח.
לגבי השיר שלך- אתה עובר על חוק מספר 11 בפורום.
"11. אין להעתיק."
snow- דרדסטלה שולט!
falkor- מסכים איתך בביקורת.
אז לסיכום-
המדריך שלך עוסק יותר בשיטה עתיקה, ושירת רחוב.
עסקת יותר בבלדות, ראפ, שירת ימי הביניים והעת העתיקה, מזרחית...
שים לב שהמדריך עצמו לא עוזר, ואף מטעה סגנונות כמו-
מטאל, שירה מודרנית, פיוטים, קינות...
ככה-
חוק מספר 1- יש אדם דגול שלמיטב ידיעתי לא מפרסם פה את שיריו. יש לו שירים של חמש שורות, בית אחד 3 שורות בית אחד 2 שורות... ואפילו קצרים יותר. מבנה ממש לא קובע. למעט סגנונות שלפני המאה ה20, ולפני הראפ- אולי.
זה מוסיף לאסטתיות, אבל אפשר להסתדר יופי בלי זה. לרוב חריזה רק הורסת, (למעט ראפ, רוק, מזרחית)
חוק מספר 3- זה יותר מקובל, אבל משתמשים בזה בעיקר בקינות, לא ממש נפוץ. יש שירים מעולים (לאו דווקא עם לכן) שהשפה הנמוכה שלהם מאוד מוסיפה.
חוק מספר 4- מסכים. ולא רק בנוגע לשיר, גם בכל קטע ספרותי/מידעי/טיעוני/פשוט כתיבה.
חוק מספר 5- לרוב השירים יוצאים ככה הרבה יותר מוצלחים, אבל אפשר לנסות לכתוב שיר למטרות רווח.
"11. אין להעתיק."
snow- דרדסטלה שולט!
אז לסיכום-
Golden Z כתב:לכותב המדריך, אתה מוזמן להציץ בערך "שירה מודרנית" בוויקיפדיה, ולראות שהחוקים שלך לא מחייבים.
ככה-
"11. אין להעתיק."
snow- דרדסטלה שולט!
אז לסיכום-
עמית, תודה לך שמצאת את העברה שלו על החוק " אין להעתיק". לא שמתי לב.
וכותבים דרדאסטלה! אם א'!